Man vs woman (από την αστεία πλευρά)
Νοέμβριος 21, 2015
Happy birthday, Σκάρλετ
Νοέμβριος 23, 2015

Ψητό της κατσαρόλας

Πώς λένε όλοι για το αγαπημένο τους μαμαδίστικο φαγητό; Ε, εγώ θα πω για το αγαπημένο μου μπαμπαδίστικο φαγητό, γιατί προτιμούσαμε να μας το φτιάχνει ο μπαμπάς επειδή το έκανε τέλειο. Συνήθως το μαγείρευε με κοτόπουλο, αλλά είναι ιδανικό και με κατσικάκι – για όσους το αγαπούν. Δεν είναι δύσκολο και τα μυστικά του δεν είναι και τόσο μυστικά: σιγανό μαγείρεμα, μυριστικά και λεμόνι κάνουν τα δικά τους και να ένα υπέροχο φαγητό ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι…

Υλικά

Ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

Πατάτες

Χυμός δύο λεμονιών

Δύο σκελίδες σκόρδο

Μισό ποτήρι λευκό κρασί

Ρίγανη και λίγο δενδρολίβανο

Αλάτι και πιπέρι (μπόλικο)

Στην πράξη

Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε με επιμέλεια λίγα λίγα τα κομμάτια κοτόπουλο. Αφού ροδοκοκκινίσει το κρέας προσθέτουμε και το σκόρδο (μπορούμε να μη βάλουμε αν δεν μας αρέσει). Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και μπορούμε να προσθέσουμε έναν κύβο ζωμό κότας. Μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους. Τηγανίζουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα (μπορείτε να παραλείψετε το τηγάνισμα και απλώς να βάλετε τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτοντας ζεστό νερό, όμως δεν θα είναι το ίδιο νόστιμες και σίγουρα θα είναι… χλομές).

Κοτόπουλο λεμονάτο

Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, ρίγανη και λίγο δενδρολίβανο. Ρίχνουμε ακόμη λίγο ζεστό νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε. Έχουμε τον νου μας να μη σωθεί το νερό, αλλά δεν βάζουμε πολύ, γιατί πρέπει να μαλακώσουν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Λίγο προτού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται.

Bon appétit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.