Οικονομικά βιβλία από δεύτερο χέρι – Πού θα τα βρείτε
Οκτώβριος 29, 2015
Η Ellen, η Adele και τα πατατάκια
Οκτώβριος 30, 2015

Χορτόσουπα, τη ζητάει ο καιρός!

Ποτέ δεν με ενθουσίαζαν οι διάφορες σούπες με το ρύζι και ορατά τα κομμάτια των λαχανικών. Από τότε που ανακάλυψα το βελουτέ, άλλαξα γνώμη. Μία από τις αγαπημένες μου είναι η χορτόσουπα – σε πολλές παραλλαγές, ανάλογα με το τι έχει μέσα το ψυγείο και φυσικά την εποχή. Προτιμώ περισσότερο αυτή με μπρόκολο και πράσα. Έχει γεμάτη γεύση, είναι ιδανική για βραδινό, φουλ στις βιταμίνες και χορταστική. Η βασική συνταγή είναι πολύ απλή.

Υλικά

Ένα ξερό κρεμμύδι
Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια
Μία – δύο πατάτες
Δύο πράσα
Δύο καρότα
Ένα κολοκύθι
Ένα μικρό μπρόκολο
Μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
Ένας κύβος λαχανικών
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός λεμονιού
Λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Μπέικον (προαιρετικά)
Κρουτόν

σουπα 1

Στην πράξη

Δεν χρειάζεται μεγάλη επιμέλεια στο πώς θα κόψουμε τα λαχανικά, αφού στη συνέχεια θα τα πολτοποιήσουμε. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε λίγο λάδι και σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά (καραμελώνει και γλυκαίνει). Προσθέτουμε την πατάτα σε κύβους, τα καρότα, το κολοκύθι, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τελευταίο αφήνουμε το μπρόκολο, το οποίο έχουμε χωρίσει σε μπουκετάκια. Σκοπός είναι να λαδωθούν τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ζεστό νερό και τον κύβο λαχανικών και βράζουμε περίπου 20 λεπτά. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. Μπορούμε να βάλουμε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος όταν λιώσουμε τα λαχανικά. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε στο πιάτο λίγο σοταρισμένο μπέικον και κρουτόν.

Bon appétit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.