Λίγο από όλα
Φεβρουάριος 13, 2016
Έκθεση για τον Ντελακρουά στο Λονδίνο
Φεβρουάριος 15, 2016

Φουλ στη σοκολάτα

Σοκολατόπιτα (ιιιιιιιιιιιιιιιιιι)

Βλέπεις την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου να φτιάχνει γλυκό και αμέσως σκέφτεσαι «δεν μπορεί, καλό θα είναι για να το φτιάχνει η Ζουμπουλία». Κι έτσι είναι. Η δημοφιλής ηθοποιός παρουσίασε παλαιότερα στην εκπομπή «Chef στον αέρα» ένα σοκολατογλυκό, το οποίο και εύκολο ήταν και πάρα πολύ νόστιμο. Αφού το δοκιμάσαμε και το ευχαριστηθήκαμε, θα σας δείξω πώς γίνεται για να κάνετε κι εσείς το εφέ σας στο ταίρι σας και στην παρέα σας για τα ωραία γλυκά που ξέρετε να φτιάχνετε.

Η συνταγή είναι για τέσσερις κανονικές μερίδες. Μπορείτε να διπλασιάσετε τα υλικά για περισσότερα κομμάτια (και ευχαρίστηση). Το μόνο tip που μπορώ να σας δώσω επιπλέον είναι το αλάτι. Προτού λιώσετε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη ή το βούτυρο, ρίξτε λίγο αλάτι, το οποίο για κάποιον λόγο κάνει ακόμη πιο έντονη τη γεύση της σοκολάτας. Επίσης μπορείτε να το ψήσετε σε ατομικά μπολάκια. Μεγαλύτερη ευκολία, εξίσου εντυπωσιακό. Σκάβετε μια λακκουβίτσα, περιχύνετε το γλυκάκι σας με λιωμένη σοκολάτα και λίγη κρέμα γάλακτος και απολαμβάνετε. Σημείωση: Η γεύση είναι ολόιδια  με το σουφλέ σοκολάτας που σερβίρουν σε πολύ γνωστό μαγαζί στην Πλάκα, στο οποίο έχω δώσει με την παρέα μου πολλά χρήματα για το εν λόγω γλυκό hit.

IMG_4415

Υλικά

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο με μαργαρίνη

1/2 φλ, τσαγιού ζάχαρη

1/2 φλ, τσαγιού αλεύρι

2 αβγά

60 κρέμα γάλακτος

Βούτυρο για το ταψάκι

Λίγο αλάτι

Στην πράξη

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα (προσοχή στη θερμοκρασία) λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο (μην ξεχάσετε το αλάτι). Χτυπάτε πολύ καλά τα αβγά να ασπρίσουν, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε το ταψάκι και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε 15-20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας), φροντίζοντας να μείνει το γλυκό ελαφρά ρευστό στο κέντρο.

Για το σερβίρισμα μπορείτε να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας. Μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη σάλτσα σοκολάτας. Λιώνετε λίγη κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος και στρώνετε τη σάλτσα (γκανάζ) πάνω στο γλυκό. Στολίζετε με λίγη κρέμα γάλακτος. Μπορείτε απλώς να ρίξετε λίγη άχνη ζάχαρη. Να χρησιμοποιήσετε κάποιο γλυκό του κουταλιού (βύσσινο, κεράσι, φράουλα) με λίγο σιρόπι. Να βάλετε μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μερικά φρούτα του πάθους (για να μπούμε λίγο στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου).

Bon appétit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.