Η Nestle νοιάζεται στα αλήθεια;
Φεβρουάριος 15, 2016
Επαναστατική μέθοδος νικά τη λευχαιμία
Φεβρουάριος 17, 2016

Τεστ express με σάλιο εντοπίζει νεοπλασίες

Μέσα σε 10 λεπτά διαγνωστικό τεστ, που μπορούμε να το κάνουμε στο σπίτι μας και κοστίζει περίπου 20 ευρώ, έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει την ύπαρξη νεοπλασίας. Κι όλο αυτό με μια σταγόνα σάλιο.

Xinshu (Grace) Xiao & David Wong for UCOMM 141017

Πρόκειται για εφαρμογή ερευνητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η οποία, σύμφωνα με τον καθηγητή David Wong (φωτογραφία) της ερευνητικής ομάδας, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση πολλών διαφορετικών καρκίνων και επιπλέον «λειτουργεί και για την ανίχνευση πολλαπλών καρκίνων συγχρόνως».

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά περιπτώσεις απειλητικών μορφών της ασθένειας, καθώς ο χρόνος που κερδίζει ο ασθενής είναι πολύτιμος. Έως τώρα η διάγνωση του καρκίνου γίνεται μόνο μέσω εξετάσεων αίματος ή βιοψίας. Η «υγρή βιοψία», όπως αποκαλείται το τεστ σάλιου, ήταν σχεδόν απόλυτα ακριβής στις δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Το τεστ είναι ελάχιστα παρεμβατικό, εξαιρετικά ακριβές και ταχύτερο από τις εξετάσεις αίματος ή τις βιοψίες. Ήδη δοκιμάζεται σε ασθενείς στην Κίνα και, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, αναμένεται να είναι διαθέσιμο έως το 2020, εφόσον φυσικά λάβει την έγκριση των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.