«Οι Mέρες της Οργής: Για την επίθεση στο Παρίσι και τον πόλεμο που μαίνεται»
Νοέμβριος 20, 2015
Man vs woman (από την αστεία πλευρά)
Νοέμβριος 21, 2015

Ρομποτ-γατί; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω

Όποιος έχει κατοικίδιο γνωρίζει εκ πείρας ότι αλλάζει η ζωή του. Ένα πλάσμα εξαρτάται από αυτόν για να ζήσει. Θέλει φαγητό, νερό, βόλτα και παιχνίδια, ιατρική φροντίδα και αυτά απαιτούν κόπο και χρήμα. Αλλά όλα ξεχνιούνται με την αφοσίωση, την αγάπη, τη χαρά, την ηρεμία και τη ζεστασιά που προσφέρει το σκυλάκι ή το γατάκι που μας συντροφεύει – και θέλω να πιστεύω ότι μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Το γεγονός ότι είναι δύσκολο να έχει κανείς ένα ζωάκι αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εμπορικά η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro, η οποία κατασκεύασε μια γάτα συντροφιάς ρομπότ. Δεν είναι βέβαια κάτι εντελώς καινούργιο, αφού έχουν κυκλοφορήσει παλαιότερα αντίστοιχα προϊόντα, όπως το Perfect Petzzz και το Tekno, ωστόσο η γάτα είναι εντελώς ρεαλιστική και σε αντίθεση με τα προηγούμενα δεν απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο σε ενηλίκους.

companion-pets

Η γάτα είναι το πρώτο προϊόν της σειράς Joy for All (Χαρά γα όλους) και για μόνο 99 δολάρια (και τέσσερις μπαταρίες) υπόσχεται να γουργουρίζει, να ζητάει περισσότερα χάδια και να μη γεμίζει τον τόπο τρίχες! Επίσης είναι και «έξυπνο ζωντανό», αφού εξοικονομεί ενέργεια όταν είναι μόνη κλείνοντας τα μάτια!

IMG_2260

Πιθανότατα οι έρευνες αγοράς να έπεισαν τη μεγάλη εταιρεία (της Monopoly, μην το ξεχνάμε) για το γκελ που θα έχει το ρομποτ-γατί σε μια νέα κατηγορία πελατών, αυτή των ηλικιωμένων, όμως πραγματικά είναι απορίας άξιο πώς αυτό το υποκατάστατο θα μπορέσει να προσφέρει έστω ελάχιστη από την αίσθηση να έχεις στην αγκαλιά σου μια γάτα που θα σε ηρεμεί με το γουργουρητό της και ας γεμίζει τρίχες τα ρούχα σου.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *