Πάλι ψηλά η Στεφανίδη
Φεβρουάριος 12, 2017
Τι κάνει η Μενεγάκη; Αυτοθαυμάζεται
Φεβρουάριος 23, 2017

Οι Ιάπωνες θα φτιάξουν τα μετάλλια των Αγώνων του 2020 από ανακυκλωμένα μέταλλα

Ενώ εμείς αφήσαμε εγκαταστάσεις και υλικά τα οποία χρυσοπληρώσαμε να καταστραφούν, πρωτοβουλία για την ανακύκλωση και τον σεβασμό στο περιβάλλον ανέλαβαν οι Ιάπωνες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα διεξαχθούν στο Τόκιο. Πώς; Ξεκινώντας καμπάνια συλλογής παλιών κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών τεχνολογίας προκειμένου να ανακυκλωθούν για να φτιαχτούν τα μετάλλια των Αγώνων. Στόχος είναι να μαζευτούν δύο τόνοι χρυσού, ασημιού και χαλκού για τα 5.000 μετάλλια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων.

«Είναι ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει στους Ιάπωνες να συμμετάσχουν στη δημιουργία των μεταλλίων» είπε ο αθλητικός διευθυντής των Αγώνων Κόζι Μουροφούσι. «Οι πόροι στη γη δεν είναι ανεξάντλητοι. Η ανακύκλωση συσκευών για την παραγωγή των μεταλλίων θα μας κάνει να το θυμηθούμε αυτό» είπε. Στις υπηρεσίες και στα καταστήματα τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας θα τοποθετηθούν από τον Απρίλιο κάδοι συλλογής τηλεφώνων και άλλων συσκευών, όπου οι πολίτες θα αφήνουν τις παλιές συσκευές τους.

Η ιδέα της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων είχε τεθεί στην κυβέρνηση το 2016 και με δεδομένη την έλλειψη ορυκτού πλούτου έγινε αποδεκτή και τώρα αρχίζει η υλοποίησή της. Οι συνήθως πρωτοπόροι Ιάπωνες έρχονται πάντως δεύτεροι, καθώς το 2010 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ κάποια από τα μετάλλια είχαν δημιουργηθεί από πλακέτες κυκλωμάτων. Το Τόκιο ωστόσο σκοπεύει να το κάνει για το σύνολο των μεταλλίων. Τα κινητά τηλέφωνα, οι ταμπλέτες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλες συσκευές περιέχουν μικρές ποσότητες μετάλλων, όπως πλατίνα, χρυσός, ασήμι, κοβάλτιο και νικέλιο, που μπορούν να πάρουν παράταση ζωής μέσα από την ανακύκλωσή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *