Θα ταξιδεύατε Παρασκευή και 13 με την πτήση 666 για HEL;
Οκτώβριος 13, 2017
Κάν’ το όπως οι βιβλιοθηκάριοι
Οκτώβριος 19, 2017

Ξεφορτωθείτε τα άχρηστα

Είναι η καλύτερη εποχή για ξεκαθαρίσματα. Και εννοούμε τα απολύτως πρακτικά, δηλαδή αυτά που αφορούν το σπίτι μας. Είτε ζούμε σε ένα μεγάλο σπίτι είτε σε μικρό, έχει σημασία να μη μαζεύουμε άχρηστα αντικείμενα, καθώς προκαλούν αταξία στον χώρο και νεύρα σε εμάς, ειδικά αν είναι πρωί, βιαζόμαστε να φύγουμε και χάνουμε χρόνο ψάχνοντας μέσα στον χαμό να βρούμε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Το κόλπο είναι να το πάρουμε απόφαση και να είμαστε αμείλικτοι. Μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο ή περισσότερο χρόνο κάθε φορά, να το πηγαίνουμε δωμάτιο δωμάτιο ή να τα «σαρώσουμε» όλα με τη μία.

Η μέθοδος των τριών
Χαρίζεται, πουλιέται, πετιέται (ανακυκλώνεται)

Μπορείτε να ταξινομήσετε ό,τι δεν χρειάζεστε σε τρεις κατηγορίες. Καθετί που πιάνετε στα χέρια σας το εξετάζετε με κριτική σκέψη. Οι περιττοί συναισθηματισμοί δυσκολεύουν το ξεκαθάρισμα. Ρούχα που έχετε χρόνια να φορέσετε απλώς καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στην ντουλάπα σας. Είναι αμαρτία να τα πετάξετε, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση. Μπορείτε να χαρίσετε μερικά καλά κομμάτια στις φίλες σας ή να τα προσφέρετε σε μια οργάνωση, που θα τα διαθέσει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη ή θα πουληθούν σε ένα φιλανθρωπικό παζάρι. Όπως λένε και οι πρώτοι διδάξαντες Αμερικανοί, το σκουπίδι του ενός μπορεί να είναι ο θησαυρός του άλλου. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με βιβλία που δεν θέλετε πια. Μπορείτε να τα προσφέρετε σε ένα ίδρυμα, σε μια βιβλιοθήκη σε ένα χωριό κ.λπ.
Οι εποχές είναι δύσκολες, οπότε βρείτε ιστοσελίδες όπου μπορείτε να πουλήσετε αντικείμενα που δεν τα χρειάζεστε άλλο. Δεν είναι κακή ιδέα να πουλήσετε το πρώτο ποδήλατο του παιδιού σας, για παράδειγμα, και να συμπληρώσετε το ποσό για να του αγοράσετε ένα μεγαλύτερο. Ηλεκτρονικές συσκευές, επίσης, είναι περιζήτητες.
Τώρα αν έχετε φυλάξει αρχαία κινητά σας, δεν πρόκειται να τα πουλήσετε ασφαλώς. Η λύση για γκάτζετ, παλιές ηλεκτικές συσσκευές κ.λπ. είναι να τα πάτε για ανακύκλωση. Άλλα πράγματα απλώς πάνε κατευθείαν στα σκουπίδια κι εσείς απολαμβάνετε την ηρεμία του τακτοποιημένου, οργανωμένου και βολικού σπιτικού σας.

Η έξυπνη λίστα σας

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ακολουθεί κατάλογος με πράγματα που μπορείτε να αποχωριστείτε επιτέλους. Καθετί που πετάτε κάντε ένα ωραιότατο 
 και νιώστε ανάλαφροι και πιο αποφασιστικοί για τη συνέχεια.

Από το σαλόνι - γραφείο

Παλιά περιοδικά
Βιβλία που έχετε διαβάσει (ή δεν πρόκειται να διαβάσετε ποτέ)
Κατάλογοι για ντελίβερι
Αρχαίοι λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λπ.
Δωροκουπόνια από καταστήματα κ.λπ. που έχουν λήξει
Γρατσουνισμένα CD και DVD
E-mails

Από την κουζίνα


Ληγμένα τρόφιμα
Βάζα και μπολ που έχετε χάσει τα καπάκια τους
Μπαχαρικά που δεν μυρίζουν πια
Εργαλεία που έχουν σπάσει, χαλάσει κ.λπ.

Από την κρεβατοκάμαρα

Ρούχα και παπούτσια
Χαλασμένα (σπασμένα, κομμένα) φο μπιζού
Παλιά καλλυντικά και κολόνιες
Ασπρόρουχα που δεν χρησιμοποιείτε

Από το μπάνιο

Καθαριστικά που δεν θυμάστε πόσο καιρό τα έχετε
Πλαστικά μπουκάλια, άδειες συσκευασίες
Φάρμακα (ληγμένα)

Από την αποθήκη

Χαλασμένα παιχνίδια
Παιχνίδια που δεν τα χρησιμοποιούν πλέον τα παιδιά σας
Εξοπλισμός για σπορ που δεν τον χρησιμοποιεί κανείς στην οικογένειά σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *