Οι ταινίες της εβδομάδας
Φεβρουάριος 4, 2016
«Everything is copy», ντοκιμαντέρ για τη Νόρα Έφρον
Φεβρουάριος 5, 2016

Μουσικές εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Νιάρχου

Από σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» μετακομίζει στη νέα, μόνιμη στέγη του (εντός του Πάρκου). Με αυτήν την αφορμή, το Κέντρο Επισκεπτών φιλοξενεί μια σειρά μουσικών, ως επί το πλείστον, δράσεων.

imagegen

Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μουσικό εργαστήρι για τους λάτρεις των μελωδιών. Νέοι, διακεκριμένοι διεθνώς ερμηνευτές προσεγγίζουν την ιστορία και τα βασικά δομικά στοιχεία της κλασικής μουσικής και μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους στους μικρούς ακροατές (9-12 ετών), ερμηνεύοντας ζωντανά έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

11111Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 18.00 οι Ελληνογερμανίδες πιανίστριες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν θα ερμηνεύσουν την «Ιεροτελεστία της άνοιξης» του Ιγκόρ Στραβίνσκι. Την Κυριακή τη σκυτάλη στο Κέντρο Επισκεπτών θα πάρει η Εθνική Λυρική Σκηνή, παρουσιάζοντας μια συναυλία «τσέπης» με πιάνο και δύο ερμηνευτές. Συμμετέχουν η υψίφωνος Γεωργία Ηλιοπούλου, ο τενόρος Σταμάτης Μπερής και η πιανίστρια Δόμνα Χάλαρη. Να θυμίσουμε πως στο Φάληρο θα βρίσκονται σε λίγο καιρό οι εγκαταστάσεις του λυρικού πολιτιστικού οργανισμού.
Το νέο Κέντρο Επισκεπτών αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο κομμάτι του έργου, που σχεδιάστηκε από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, το οποίο αποδίδεται στο κοινό. Η είσοδος σε όλες τις προαναφερθείσες εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του κέντρου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

* Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει τον Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30 λεπτά πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *