Αόρατοι στρατιώτες στα πεδία των μαχών
Μάρτιος 21, 2016
Οι ταινίες της εβδομάδας
Μάρτιος 24, 2016

Μετατροπή ελληνικού κειμένου σε greeklish

Περιγραφή:
Μετατροπέας χαρακτήρων από ελληνικούς σε αγγλικούς και το αντίστροφο. Δίνεται η δυνατότητα να ορίσει ο χρήστης τον συσχετισμό των χαρακτήρων από ελληνικούς σε αγγλικούς και το αντίστροφο. Για παράδειγμα, μπορούμε να ορίσουμε ότι όταν σε κάποιο κείμενο ή όνομα αρχείου συναντάμε το γράμμα «C» να το μετατρέπει σε«Ψ» ή ακόμη και σε δύο ή και περισσότερα γράμματα, π.χ,. σε «ΣΙ».

Δυνατότητες:

– Μετατροπή κειμένων ή αρχείων ενός καταλόγου
– Άνοιγμα / αποθήκευση αρχείων κειμένου
– Αλλαγή χαρακτήρων κειμένου σε κεφαλαία / μικρά / γράμματα τίτλου και δυνατότητα αντιστροφής χαρακτήρων.
– Καταμέτρηση λέξεων, γραμμών, χαρακτήρων, παραγράφων, φωνηέντων και συμφώνων, κενών κ.ά.

Διαδικασία κατεβάσματος και εγκατάστασης:
Αν έχετε ήδη εγκατεστημένη τη γλώσσα προγραμματισμού Visual Basic 6.0 ή κάποιο πρόγραμμα που έχει παραχθεί από αυτήν, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε εγκατεστημένες και τις βιβλιοθήκες που χρειάζονται για να τρέξει το πρόγραμμα «Μετατροπέας Χαρακτήρων». Αν δεν τρέξει το πρόγραμμα, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε και τα βοηθητικά αρχεία από την εξής διεύθυνση (Κάνε κλικ εδώ).
Άλλα αρχεία που χρειάζεται να έχετε στο σύστημά σας για να τρέξει το πρόγραμμα: Msvbvm60.dll, Stdole2.tlb, Oleaut32.dll, Olepro32.dll, Comcat.dll, Asycfilt.dll, Ctl3d32.dll, comdlg32.ocx)
Μορφή: ZIP format – 19,1 KB
Εγκατάσταση: Απλώς κατεβάστε το με ένα κλικ στο παρακάτω γραφικό που γράφει «Download Small Pack», αποσυμπιέστε το zip αρχείο με ένα πρόγραμμα διαχείρισης συμπιεσμένων αρχείων (π.χ. winzip) και τρέξτε το αρχείο RepChars.exe)

Download Small Pack

ZIP format – 19,1 KB (Just unzip and run repchars.exe)

huiuhui

Μετατροπή Ελληνικών σε γκρίκλις / Greeklish στο Word

Posted   by

Μεγάλη συζήτηση γίνεται (ξανά) αυτές τις ημέρες στην τηλεόραση και στο δίκτυο για το αν τα  γκρίκλις συνιστούν απειλή για τη γλώσσα μας.  Προσωπικά πιστεύω ότι για ένα σύντομο μήνυμα 2-3 γραμμών δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά για ένα μεγαλύτερο κείμενο, τα γκρίκλις μειώνουν την ταχύτητα ανάγνωσης, καταστρέφουν την οπτική σχέση ανάμεσα στην «εικόνα» της λέξης και στην έννοια που αυτή αντιπροσωπεύει και εν τέλει μειώνουν την πειστική ικανότητα του κειμένου.

Ευτυχώς, με την εξέλιξη των υπολογιστών και του δικτύου, οι περιπτώσεις που είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε σήμερα τα  γκρίκλις είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τη δεκαετία ‘85-‘95. Για τις λίγες αυτές περιπτώσεις, και για όλους εσάς που σας πιάνει πονοκέφαλος, όπως και εμένα,  όταν πρέπει να γράψετε ένα κείμενο σε γκρίκλις, το Excel Λύσεις φιλοξενεί μια σύντομη μακροεντολή για WORD με την οποία μετατρέπετε ένα κείμενο που είναι γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες σε κεφαλαίους λατινικούς (αγγλικούς). Απλά, επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε και τρέξτε τη μακροεντολή Greeklish. Παράδειγμα η  τελευταία πρόταση θα γίνει έτσι: APLA, EPILEKSTE TO KEIMENO POY 8ELETE NA METATREPSETE KAI TREKSTE THN MAKROENTOLH GREEKLISH. Αν το αποτέλεσμα δεν σας αρέσει, με δύο φορές πάτημα του πλήκτρου της αναίρεσης (Ctrl +Ζ), γυρνάτε στο αρχικό κείμενο.

Η μακροεντολή μετατρέπει τα γράμματα του κειμένου σε κεφαλαία και μετά χρησιμοποιεί την αντιστοιχία που βλέπετε στους 2 πίνακες (Array) Greek και Latin. Η αντιστοιχία αυτή είναι ένα μίγμα φωνητικών και οπτικών ομοιοτήτων των 2 αλφάβητων. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας αντιστοιχία αλλάζοντας τα αγγλικά στοιχειά στον πίνακα (Array)  Latin. Παράδειγμα, αν δεν σας αρέσει το Θ να αποδίδεται με 8 και το θέλετε να αποδίδεται με ΤΗ, στον πίνακα Latin αλλάξτε το  «8» με «ΤΗ». Επίσης, αν θέλετε γκρίκλις σε πεζά γράμματα, αλλάξτε όλα τα γράμματα του πίνακα Latin σε μικρά αγγλικά της αρεσκείας σας.

Υπηρεσία Greeklish to Greek!

Δωρεάν Μετατροπή Greeklish σε Ελληνικά – Free Greeklish to Greek Conversion!

Τώρα μπορείτε μέσα από αυτήν τη σελίδα να μετατρέψετε όλα τα κείμενά σας από Greeklish σε σωστά ελληνικά με μία μόνο κίνηση. Απλά αντιγράψτε το κείμενο που θέλετε στο παραπάνω κουτί και επιλέξτε τη μετατροπή που επιθυμείτε. Γρήγορα, απλά και αποτελεσματικά! Ενσωματώστε την τεχνολογία Greeklish to Greek δωρεάν στις σελίδες σας!

Φωνητική Υποστήριξη για Ιστοσελίδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.