Πάμε σινεμά
Δεκέμβριος 17, 2015
Οι ταινίες της εβδομάδας
Δεκέμβριος 17, 2015

Μάφιν με λουκανικάκια

Πολύ εύκολη συνταγή για ένα αλμυρό κέικ στην πιο μοντέρνα και πρακτική εκδοχή του, αυτή των μικρών και ευέλικτων μάφιν. Βολικά για το κολατσιό μικρών και μεγάλων παιδιών, για ένα ωραίο κέρασμα στη δουλειά ή στο σπίτι, για το μπουφέ του πάρτι. Μεταφέρονται εύκολα, δεν λερώνεσαι όταν τα τρως (ιδανικά για όταν είναι σε εξέλιξη μεγάλη μάχη στην μπιρίμπα ή σε επιτραπέζιο παιχνίδι, για παράδειγμα), τι άλλο θέλετε για να τα φτιάξετε. Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι, ακολουθώντας τη βασική συνταγή, μπορείτε να πειραματιστείτε με υλικά της αρεσκείας σας ή γενικά με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο. Τη συνταγή τη βρήκα εδώ, αλλά από ό,τι κατάλαβα έχει παίξει αρκετά σε διάφορα blogs. Ας την κάνουμε λοιπόν κι εμείς, αφού είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη.

Υλικά (για 18 μικρά μάφιν)

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. καλαμποκάλευρο

200 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό, πλήρες)

1 ποτήρι γάλα

2 αβγά

1 κούπα διάφορα τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα, τσένταρ. Μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε, έμενταλ, γκούντα, κεφαλοτύρι. Το έχω δοκιμάσει και με λίγο ανθότυρο, επίσης πολύ ωραίο)

Λουκανικάκια μικρά (κοκτέιλ)

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν

1/2 κουτ. του γλυκού σόδα

3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Στην πράξη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αβγά και το λάδι και δουλεύουμε το μείγμα με το σύρμα. Τελευταία προσθέτουμε τα τυριά, τα οποία ενσωματώνουμε καλά στον χυλό. Θέλουμε να είναι αρκετά σφιχτός, όχι αραιός όπως στα κέικ.

Λουκανικάκια

Γεμίζουμε τις θήκες για μάφιν λίγο πάνω από τη μέση και «ξαπλώνουμε» από ένα λουκανικάκι. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά (δοκιμάζουμε με το κλασικό κόλπο με το μαχαίρι). Θέλουμε να πάρουν ωραίο χρώμα, όχι όμως να στεγνώσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Bon appétit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.