Τα πρόσωπα της εβδομάδας
Αύγουστος 29, 2015
«Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης»
Αύγουστος 31, 2015

Λιχουδιά με μπέικον και δαμάσκηνο

Κρέας και φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα) συνδυάζονται άψογα, όσο κι αν αυτό ξενίζει πολλούς. Τα δαμάσκηνα και τα κυδώνια είναι πολύ καλό ταίρι για το χοιρινό, τα κυνήγια, και το μοσχάρι. Η αντιοξειδωτική δράση και οι φυτικές ίνες των φρούτων αποτρέπουν ένα μέρος των λιπιδίων και της χοληστερόλης του κρέατος να απορροφηθεί, ενώ παράλληλα βοηθούν και στον κορεσμό, γλιτώνοντάς σας από πολλές περιττές θερμίδες.

Για αρχή, μία πανεύκολη συνταγή για ένα μεζεδάκι από αυτά που παλιά έλεγαν «περαστά», γιατί τα πρόσφεραν σε πάρτι, αλλά τώρα η μόδα επιτάσσει να τα αποκαλούμε finger food. Όπως και να τα πείτε, είναι πεντανόστιμα.

 

d

Υλικά

Μπέικον σε φέτες

Δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσι

Στην πράξη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε στα δύο κατά μήκος τις φέτες του μπέικον. Τυλίγουμε ένα δαμάσκηνο σε κάθε κομμάτι και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα το ρολάκι. Ετοιμάζουμε όσα ρολάκια θέλουμε και τα βάζουμε σε ανάλογο ταψάκι, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

d2

Ψήνουμε λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα το αλλαντικό. Τρώγονται αμέσως αλλά και χλιαρά είναι εξίσου νόστιμα.

Bon appétit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.