Το GPS αδρανοποιεί τον εγκέφαλο
Μάρτιος 24, 2017
Όταν ο Λούκυ Λουκ συνάντησε τον Μ. Αλέξανδρο
Απρίλιος 21, 2017

Καμπάνια που σώζει ζωές

Πώς θα γλιτώσει κάποιος

από πτώση αυτοκινήτου

στο νερό

Μία σημαντική παρέμβαση μέσω της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Δέκα στην ενημέρωση» (δείτε το απόσπασμα εδώέκανε ο ιδρυτής της εθελοντικής οργάνωσης Σχολή Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas – Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σπύρος Μητριτσάκης, αναδεικνύοντας ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Μέσα στο 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε η οργάνωση, είχαμε 21 θανάτους από πτώση αυτοκινήτου στο νερό, δηλαδή σχεδόν δύο πνιγμούς τον μήνα. Τα στοιχεία είναι εξίσου τραγικά και στις χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον κ. Μητριτσάκη, υπάρχει η δυνατότητα να σωθούν άνθρωποι! Χρειάζονται μερικά εργαλεία απεγκλωβισμού, όπως κοπής ζώνης και θραύσης κρυστάλλων σε κάθε αυτοκίνητο, και φυσικά είναι απαραίτητη η εκπαίδευση των οδηγών στη χρήση τους με απλό και άμεσο τρόπο. Η Σχολή Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas – Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης επισημαίνει ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την υποχρέωση της νομοθεσίας. Αλλά πραγματικά, εφόσον το κόστος είναι πολύ χαμηλό, θα μπορούσαν όλοι οι οδηγοί να προμηθευτούν αυτά τα εργαλεία και μακάρι να μη χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουν ποτέ…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.