Εδιμβούργο, η πιο vegan πόλη της Βρετανίας
Δεκέμβριος 8, 2015
Κι από την ανάσα του βγάζει λεφτά ο Ρονάλντο
Δεκέμβριος 9, 2015

Ο Σαούλ του «Homeland» στη Λέσβο

Το δράμα των προσφύγων από τη Συρία συγκλονίζει. Στη Λέσβο, όπου καθημερινά φτάνουν βάρκες με ανθρώπους απελπισμένους και τρομαγμένους, βρίσκεται πολύς κόσμος που μοναδικό σκοπό έχει να βοηθήσει όσο μπορεί. Αν και ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες για εντελώς λάθος λόγους, το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών, μεταξύ άλλων, έχει εγκατασταθεί στη Μυτιλήνη και προσφέρει με τις γνώσεις του μεγάλη βοήθεια.

12307925_10208390834677257_3653590733364433894_o

Αλλά είναι και πολλοί ξένοι που έχουν πάει στη Μυτιλήνη για τον ίδιο σκοπό. Ανάμεσά τους και ένας πολύ γνωστός ηθοποιός, ο Μάντι Πατίνκιν, τον οποίο μάθαμε στην Ελλάδα μέσα από την πολύ επιτυχημένη σειρά «Homeland», στον ρόλο του Σαούλ. «Απλώς δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσοι πολλοί άνθρωποι σε τόσες πολλές χώρες μπορούν να φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν τόσο πολύ. Που έχουν τόσο πολύ ανάγκη, που είναι σε απόγνωση και το μόνο που ζητούν είναι ελευθερία, δικαιοσύνη» δήλωσε στην οργάνωση International Rescue Committee (μπορείτε να δείτε εδώ το βίντεο).

Δεν ξεχωρίζουμε την προσφορά του Αμερικανού ηθοποιού περισσότερο από των άλλων εθελοντών, απλώς, λόγω της φήμης του, θεωρούμε ότι μπορεί να κοινοποιήσει σε ακόμη περισσότερο κόσμο το προσφυγικό δράμα που εκτυλίσσεται. Όπως έπραξε, για παράδειγμα, με το κείμενο που έγραψε και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Washington Post».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *