Οι ταινίες της εβδομάδας
Ιανουάριος 14, 2016
Οι υποψηφιότητες στα Χρυσά Βατόμουρα
Ιανουάριος 14, 2016

Εμφύτευμα κατά εξαρτήσεων

Μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών;

Ένα εμφύτευμα μπορεί να δώσει τέλος στις εξαρτήσεις από ναρκωτικές ουσίες και παυσίπονα; Ερευνητές που το δημιούργησαν υποστηρίζουν ότι μπορεί, καθώς οι κλινικές δοκιμές του είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα και το εμφύτευμα έχει πάρει τον δρόμο προκειμένου να λάβει έγκριση και να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το εμφύτευμα της εταιρείας Braeburn Pharmaceuticals τοποθετείται κάτω από το δέρμα στο ανώτερο τμήμα του βραχίονα, όπου πρέπει να παραμείνει για διάστημα έξι μηνών. Περιέχει δύο φαρμακευτικές ουσίες, τη βουπρενορφίνη και τη ναλοξόνη, οι οποίες καταπολεμούν την εξάρτηση και απελευθερώνονται σταδιακά. Μάλιστα ο γιατρός εξατομικεύει τη θεραπευτική αγωγή προσαρμόζοντας τη δοσολογία των φαρμάκων στις ανάγκες κάθε ασθενούς χωριστά. Η βουπρενορφίνη μέχρι τώρα κυκλοφορεί σε χάπι και δεν είναι λίγοι οι χρήστες που πωλούν τα χάπια που τους έχουν χορηγηθεί με ιατρική συνταγή προκειμένου να αγοράσουν ναρκωτικά. 

635881911040013898-Schwartz-105
Στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών του πήραν μέρος 178 ασθενείς. Αρχικά υποβλήθηκαν σε αγωγή με βουπρενορφίνη ή ναλοξόνη επί τρεις μήνες. Ακολούθως οι ερευνητές τούς τοποθέτησαν το εμφύτευμα, το οποίο παρέμεινε στον βραχίονά τους έξι μήνες.  Το 88% των εξαρτημένων που συμμετείχαν στην έρευνα δεν έκανε χρήση οπιοειδών στη διάρκεια αυτού του διαστήματος.
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να συνεδριάσει στις 27 Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση για την κυκλοφορία του εμφυτεύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.