Η εκδίκηση της μάνας μου και το κόλπο του καλού μου
Αύγουστος 22, 2015
23χρονος ντύνεται όπως ο πρίγκιπας Τζορτζ
Αύγουστος 24, 2015

Αλευρόπιτα aka κικιτσόπιτα

Αυτήν τη συνταγή την είδα πριν από πολλά χρόνια στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη «Μπουκιά και συχώριο». Την έφτιαξε μια συμπαθέστατη κυρία από το Μονοδένδρι και κατάλαβα ότι είναι ωραία. Έκτοτε μας έχει γλιτώσει πολλές φορές από ανόητα τσιμπολογήματα και βαριές, ανθυγιεινές επιλογές. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμη. Και γίνεται με ελάχιστα υλικά. Ο λόγος για την αλευρόπιτα ή, αλλιώς, προς τιμήν της μαγείρισσας κυρίας Κικής, κικιτσόπιτα.

Υλικά

8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο αλάτι

Ένα αβγό

Φέτα, περίπου 50 γραμ. (ή κατά βούληση)

3 κουτ. γλυκού βούτυρο, συν για το βουτύρωμα του ταψιού

Πιπέρι

Στην πράξη

Βουτυρώνουμε το ταψάκι (το κλασικό στρογγυλό για την πίτσα) και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και σιγά σιγά χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αβγό και δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.

IMG_3258

Τον βάζουμε στο ταψάκι. Παίρνουμε τρία κουταλάκια του γλυκού βούτυρο και το ρίχνουμε σε μικρά κομματάκια στον χυλό. Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη φέτα και την προσθέτουμε. Ρίχνουμε πιπέρι και φουρνίζουμε. Ψήνουμε ανάλογα πόσο λεπτή είναι η αλευρόπιτα, περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.

κικιτσοπιτα 1

Την κόβουμε σε κομμάτια και την ευχαριστιόμαστε. Μπορούμε να τη φάμε όλες τις ώρες, στο σπίτι, στη δουλειά, στην εκδρομή.

κικιτσοπιτα

Bon appétit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.