Πάμε σινεμά
Ιανουάριος 30, 2016
Τι είδε ο πλανητάρχης Κλίντον
Ιανουάριος 30, 2016

Αγώνες Κουνγκ Φου στο Νέο Ηράκλειο

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί, διεξάγεται στο Κλειστό Γήπεδο Νέου Ηρακλείου «Χαρά Καρυάμη» το 1ο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Hellenic Songshan Wushu Union. Θα συμμετέχουν αθλητές από 4 έως 40 ετών, από εννέα αθλητικούς συλλόγους, και θα παρουσιάσουν φόρμες (ταολού) με γυμνά χέρια και όπλα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο καθώς και αγώνες ελαφριάς επαφής (τσίντα). Τα στιλ στα οποία θα αγωνιστούν οι αθλητές είναι το Σαολίν Τσουάν και το Μέιχουα Τσουάν.

Το Κουνγκ Φου

Το Κουνγκ Φου είναι πολεμική τέχνη στην οποία μπορούν να εξασκηθούν όλοι, από πολύ μικρή ηλικία. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την αντοχή του ατόμου, την ελαστικότητα, την ταχυδύναμη, την ισορροπία, τον συντονισμό και την αυτοσυγκέντρωση. Μαθαίνοντας να εκτελούν τεχνικές και φόρμες, οι αθλητές του Kουνγκ Φου διδάσκονται επίσης αυτοάμυνα και αυτοέλεγχο αλλά και την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα και έναν ειρηνικό τρόπο ζωής. Είναι αθλητές υψηλού επιπέδου αφού, εκτός από τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και επιδείξεις που διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία και τη Hellenic Songshan Wushu Union, αγωνίζονται σε εθνικά και διεθνή διασυλλογικά πρωταθλήματα καθώς και σε Πανελλήνια, Βαλκανικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Τα στιλ

Το Σαολίν Κουνγκ Φου θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο θεσμοθετημένο στιλ Κουνγκ Φου και το πιο φημισμένο από τα διάφορα στιλ πολεμικών τεχνών. Αναπτύχθηκε στον βουδιστικό Ναό Σαολίν. Κατά τη διάρκεια των 1.500 ετών ανάπτυξής του έγινε μία εκ των μεγαλύτερων σχολών Κουνγκ Φου, παρουσιάζοντας πληθώρα τεχνικών και στιλ μάχης, τόσο με γυμνά χέρια όσο και με παραδοσιακά όπλα.

Μέιχουα Τσουάν σημαίνει «Η γροθιά του άνθους της δαμασκηνιάς». Τα πέντε πέταλα του όμορφου άνθους της δαμασκηνιάς αντιπροσωπεύουν τις πέντε βασικές στάσεις του στιλ, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία πέντε βασικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Είναι η αρχαιότερη παραδοσιακή πολεμική τέχνη της Κίνας και είναι το μοναδικό στιλ που έχει αναγνωριστεί από το κινέζικο κράτος ως μέρος της αυθεντικής κινέζικης κουλτούρας. Χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα μαλακό και σκληρό, εσωτερικό και εξωτερικό.

Η ομοσπονδία

Η Hellenic Songshan Wushu Union απαρτίζεται από αθλητικούς συλλόγους-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου καθώς και της Songshan Shaolin Traditional Wushu Academy (http://kungfushaolins.com/about/) της Κίνας. Στην Ελλάδα, η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου είναι η Ανώτατη Αρχή, αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ. Αθλητισμού. Στην Κίνα, η Songshan Shaolin Traditional Wushu Academy είναι Ανώτατη Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών, αναγνωρισμένη από το κινέζικο κράτος, και υπάγεται στον επίσημο Ναό Σαολίν. Ο διευθυντής της Ακαδημίας, shifu Shi Yan Jun (http://kungfushaolins.com/china-academy/shifu-shi-yan-jun/), μοναχός Σαολίν 34ης γενιάς και ακόλουθος 17ης γενιάς του Μέιχουα Τσουάν, πιστοποιημένος με 6ο Duanwei από την Chinese Wushu Association καθώς και 8ο Duanwei από τη Shaolin Wushu Association, θα παρευρίσκεται στους αγώνες.

Μπέσσυ Σοφογιάννη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *