Ο Ricky Gervais δίνει φωνή στα ζώα
Ιούλιος 25, 2015
Τα κλισέ φέρνουν κλικ
Ιούλιος 30, 2015

«Έξυπνος» καθρέφτης για προβλήματα υγείας

Mirror Mirror On The Wall, Who’s The Sickest Of Them All?

Η νέα εκδοχή του παραμυθιού της Χιονάτης δεν αφορά την ομορφιά αλλά την υγεία. Σύντομα θα κοιταζόμαστε στον καθρέφτη μας και θα του θέτουμε το ερώτημα «καθρέφτη καθρεφτάκι μου, πόσο υγιής είμαι σήμερα;» Η απάντηση που θα δίνεται δεν θα είναι παραμύθι. Η μαγεία στην περίπτωση του Wize Mirror έρχεται μέσω της τεχνολογίας, καθώς πρόκειται για σούπερ διαγνωστικό εργαλείο που ανέπτυξαν ερευνητές από επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο καθρέφτης διαθέτει κάμερες, σκάνερ για τρισδιάστατη εικόνα, αισθητήρες οσμών και ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα. Χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να εντοπίσει τα σημάδια πολλών προβλημάτων υγείας. Εξετάζει τον ιστό του δέρματος και το χρώμα του. Με το ειδικό πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου ανιχνεύει σημάδια που υποδηλώνουν άγχος, ενώ οι αισθητήρες οσμών αναλύουν την αναπνοή και αναζητούν χημικές ουσίες που δείχνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή κάπνισμα. Μέσω του τρισδιάστατου σκάνερ αναλύει το σχήμα του προσώπου και έτσι υπολογίζει το βάρος του σώματος, ενώ με τις πολυφασματικές κάμερες υψηλής ανάλυσης μετρά τον ρυθμό της καρδιάς και τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης.

wize

Ένα λεπτό είναι αρκετό ώστε ο Wize Mirror να εκτιμήσει και να βαθμολογήσει την κατάσταση της υγείας του χρήστη, προσφέροντας συγχρόνως πρακτικές συμβουλές. Και επειδή είναι πράγματι έξυπνος, δίνει χρηστικές πληροφορίες για τον καιρό και την ώρα. Οι δοκιμές θα αρχίσουν το επόμενο έτος σε τρεις πόλεις της Γαλλίας και της Ιταλίας. Σκοπός των ερευνητών είναι να μπει σε κάθε σπίτι ένας τέτοιος καθρέφτης, ωστόσο λόγω κόστους ο Wize Mirror σε πρώτη φάση προορίζεται για γυμναστήρια και κέντρα ευεξίας.

Γενικά πάντως με την εξέλιξη στον τεχνολογικό τομέα όλο και πιο πολύ μπαίνουν στην καθημερινότητά μας συσκευές και εφαρμογές που βοηθούν στην πρόληψη προβλημάτων υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Cardioo, εφαρμογή που ανέπτυξαν στο MIT και μέσω κάμερας smartphone υπολογίζει τις τιμές στο αίμα και κατ’ επέκταση την καρδιακή υγεία του χρήστη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.